På en trist baggrund kommer vi tættere på målet om at blive en one stop shopping-partner med større logistiske fordele for vores kunder. 

Som led i vores bestræbelser på at tilbyde vores kunder et komplet sortiment af kvalitetsmøbler –  en”one stop shopping”-mulighed - valgte vi at investere i Canett Furniture i starten af 2020.

Med en ny strategisk retning for Canett ønskede vi i højere grad at udvikle egne modeller og designs samt ændre fokus i vores sourcing fra Asien til Østeuropa.

Sideløbende har vi arbejdet på en række nye modeller designet af bl.a. Morten Georgsen, og introduktionen af ”Dining Designed” konceptet på spisestole, hvor synergierne mellem Canett og Top-line bliver synlige for vores kunder.

Covid-19 førte til konkurs

Konsekvenserne af Canetts tidligere strategi med primær sourcing i Asien oplevede vi fuldt ud i Covid-19-perioden, hvor omkostningerne til bl.a. fragt eksploderede, ligesom leverings- og transporttiderne blev voldsomt forlænget – alt sammen faktorer, der har medført et kraftigt øget behov for arbejdskapital og store lagerbindinger.

Følgerne har desværre ramt Canett Furniture hårdt på både likviditet og kapitalbinding til det gamle sortiment fra Asien, hvor hjemtagelsesomkostningerne har været 6-8 gange højere end normalt.

Så til trods for at den nye strategi er lykkedes, og modtagelsen af vores nye modeller og sortiment fra europæiske producenter er gået over al forventning, oplever vi desværre samtidigt et møbelmarked, der betegnes som det værste i mere end 40 år. Derfor så vi ikke anden udvej end at erklære Canett Furniture konkurs.

Opsplitning af aktiviteterne

Helt i tråd med vores ønske om en ny strategisk retning om one stop shopping opstod muligheden for at overtage ABC-Reoler Aulum A/S i marts 2021 og dermed rettighederne til Quadrant og abc classic, der bliver produceret på fabrikken i Aulum.

Konkursen har ført til en opsplitning mellem de tidligere ejere, hvor Top-line Møbelproduktion A/S i Møldrup har overtaget Canett Furniture, og JJ Finans, Aarhus ApS har overtaget ABC-Reoler.

Opsplitningen betyder, at ABC-Reoler igen skal varetage afsætning af sine egne produkter i markedet, henholdsvis ABC Classic og ABC Quadrant. Det forventes dog, at der trods opsplitningen opretholdes et godt samarbejde med Top-line.

Canetts sortiment, leverandører og kunder kommer i sikker havn

Top-line overtager alle produkter, rettigheder, debitorer, åbne ordre/indkøb og varelager, så vi også fremad kan sikre leverancerne af de udstillede varer og planlagte kampagner. Bjarke Østergaard Pedersen, CSO, udtaler:

”På trods af den triste baggrund, er jeg rigtig glad for, at vi har fundet en permanent løsning for Canett og de mange loyale kunder, som kan skabe ro og tryghed omkring sortimentet fremover”, og tilføjer ”Vi ser i lighed med kunderne, et stort potentiale i det nye sortiment og de synergier, der nu kan realiseres på leverancerne, sortimentet og i administrationen”.

Godt for klimaet, kunder og leverandører

For at optimere processerne og minimere transporten mellem lokationerne er det vores plan at samle vores lager og logistikfunktioner i Polen. Salg og produktudviklingen fortsætter uændret Kirsten Johs-Mathiasen, der fortsat vil have ansvaret for salget og produktudviklingen af sortimentet. Hun udtaler:

”Det giver rigtig god mening at få samlet vores logistik og forædling tæt på fabrikken, og samtidigt få et LEAN setup, der kommer vores kunder til gode” og fortsætter ”vi har været hårdt ramt af følgerne af Covid-19, store varelagre og et vigende marked for vores gamle sortiment, jeg glæder mig derfor meget til dette nye setup”.

Den daglige kundeservice, ordrebehandling, mv. vil overgå til teamet i Møldrup, der udvides med en lille håndfuld tidligere Canett-ansatte. 

Overgangsperiode

I forbindelse med overtagelse, vil der i en kortere periode fortsat blive afsendt varer fra Canett i Lemvig, men planen er, at det fremtidige sortiment i løbet af efteråret vil blive fuldt integreret i Top-line.

Vi beder derfor om forståelse, såfremt der skulle opstå kortere forsinkelser eller misforståelser, indtil vi har hele strukturen 120% på plads.

Kontakt

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

  • Administrerende direktør Claus S. Nørgaard (+45 20805801)
  • Salgsdirektør Bjarke Østergaard Pedersen (+45 20299110)
  • Kirsten Johs-Mathiasen (+45 20989822

Se mere om Canett Furniture her

Andre nyheder

04.03 2024
Forårsmesse er tilbage med dobbelt så mange udstillere!

Kom med, når vi gentager én af 2023’s største successer og igen slår dørene op til vores helt egen messe.

Se den her >
06.02 2024
Ny bestyrelse trukket i arbejdstøjet

Et godt mix af nye ansigter og gamle kræfter er klar til at omsætte endnu flere af vores one stop shopping-ambitioner til virkelighed og skabe endnu større værdi for vores kunder. 

Se den her >
05.01 2024
Året, der gik - 2023

Oven på et turbulent år er vi mere end klar til fokusere på kerneforretningen igen.

Se den her >